(044) 593-24-38

















Гранат рятує від ожиріння та серцевих захворювань

Image Гранат не втомлюється вражати вчених своїми дивними цілющими властивостями. Співробітники Единбурзького університету нещодавно виявили раніше невідому корисну властивість соку з цього фрукта. Виявилося, що цей напій здатний різко знижувати рівень жирних кислот у крові людини. Саме ці кислоти є основними винуватцями появи на нашій талії та животі жирових відкладень.

Для того, щоб довести цю гіпотезу дослідники провели експеримент, участь у якому взяли 24 жінки і чоловіки. Всі учасники експерименту щодня випивали по половині літра соку на день. У ході досліду було встановлено, що в абсолютної більшості піддослідних знизився рівень кров'яного тиску, що, у свою чергу, зменшує ризик захворювання нирок, інсультів і різних серцевих нападів. Крім цього, у половини учасників експерименту знизилася схильність до розвитку жирової тканини в районі талії.
 
Взагалі, Гранатове дерево являє собою невелике дерево або чагарник сімейства Дербеннікових. Плоди подібних рослин і називаються гранатами. Назва цього плоду походить від латинського слова granatus, що означає - «зернистий». Цей фрукт відомий ще з часів Стародавнього Риму. У ті часи вважалося, що найкращі гранати визрівають в місті Карфаген. Саме тому гранат називали «Пунічних яблуком».
 
pro-cikave.org.ua



Президент громадської організації "Поділля"
Артемчук Анатолій Володимирович

ГО “Українська ініціатива„


Поділля – це край, що охоплює частину Центральної та Західної України. Він розташований між річками Дністром, Золотою Липою, верхів’ями Горині, Случі й Росі та Кодимою. Більшість його території займають Волино-Подільська та Придніпровська височини. Тут живе близько десятої частини мешканців нашої держави.

Україна – велика держава, частиною якої є і наш край – Поділля. Це край хліборобів і ремісників, козаків і завзятих воїнів, художників і поетів, кобзарів і вчених. Він був відомий світові з сивої давнини. У часи могутнього Галицько-Волинського князівства його знали під назвою Пониззя, а згодом, з ХІV століття, край набув назви Поділля. Тут народилися Мелетій Смотрицький та Іван Пулюй, звідси пролягли у світ шляхи Соломії Крушельницької і Миколи Леонтовича, Ярослава Івашкевича і Василя Стуса. Тут любили й страждали, ходили за плугом і боронили рідний край наші прадіди. Це – земля наших батьків. Дорожимо нею!
Письменник ХVІ ст.

Про природу Поділля
В опису України, зробленому на початку ХVІ ст. польським письменником Матвієм із Мехова, Поділля називається «родючою країною, досить багатою хлібом і медом». Її грунти відзначалися надзвичайною щедрістю. «Хоча там лише грубо обробляють землю, орють мало й неглибоко, а сіють зверху, пшениця сама росте там три роки підряд тільки тому, що при збиранні хліба під час жнив певну кількість зерен залишають розсипаними по землі, щоб вони зійшли наступного року без оранки й обробітку поля. Трава на пасовищах швидко обплутує і ховає плуг, забутий у трав’янистих місцях. Бджолині рої там кладуть мед не лише в довбанках і дуплах дерев, але й на берегах річок та на землі.

 

 

 

Зроблено у QWERT-media © 2008-2010