(044) 593-24-38

















Продукти харчування, які допомагають підвищити розумові здібності.

Image Нещодавно у науковому журналі Psychology Today була опублікована стаття про продукти харчування, які допомагають підвищити розумові здібності людини.

Після ряду експериментів, вчені дійшли висновку, що для людського мозку і серця досить корисними є одні й ті ж самі продукти харчування. Вони склали так званий рейтинг «розумної їжі», до складу якого увійшли п’ять видів продуктів:

1) Журавлина.
Журавлина, або її ще називають «ягода здоров’я», «північний виноград», потрапила на першу позицію у даному списку. Згідно результатів досліджень, саме ця ягода найбільш позитивно впливає на розум людини, а також містить дуже велику кількість антиоксидантів. Крім цього, дослідження показали, що журавлина здатна покращувати пам’ять і роботу опорно-рухового апарату.

2) Чорниця.
Чорниця зайняла друге місце. За своїми властивостями ця ягода дуже схожа на журавлину, але містить вона трошки меншу кількість антиоксидантів. Зате, володіє речовиною, що здатна поліпшувати зір.

3) Буряк і капуста.
Буряк і капуста розташувалися на третьому місці. За словами вчених, ці овочі містять достатню кількість речовин для боротьби з шкідливими ферментами, які можуть призводити до розвитку хвороби Альцгеймера.

4) Риба.
Жирна риба йде слідом за овочами і посідає четверте місце у рейтингу. Деякі види риби, зокрема лосось, оселедець, сардини, містять жирні кислоти, які можуть руйнувати шкідливі ферменти.

5) Шпинат.
Шпинат замикає рейтинг з п’яти продуктів «розумної їжі», але це не означає, що дана трав’яна рослина найменш корисна. Як з’ясувалося, шпинат може перешкоджати виникненню порушень пізнавальних здібностей, а також сповільнювати появу проблем у нервовій системі людини.
 
cikave.org.ua



Президент громадської організації "Поділля"
Артемчук Анатолій Володимирович

ГО “Українська ініціатива„


Поділля – це край, що охоплює частину Центральної та Західної України. Він розташований між річками Дністром, Золотою Липою, верхів’ями Горині, Случі й Росі та Кодимою. Більшість його території займають Волино-Подільська та Придніпровська височини. Тут живе близько десятої частини мешканців нашої держави.

Україна – велика держава, частиною якої є і наш край – Поділля. Це край хліборобів і ремісників, козаків і завзятих воїнів, художників і поетів, кобзарів і вчених. Він був відомий світові з сивої давнини. У часи могутнього Галицько-Волинського князівства його знали під назвою Пониззя, а згодом, з ХІV століття, край набув назви Поділля. Тут народилися Мелетій Смотрицький та Іван Пулюй, звідси пролягли у світ шляхи Соломії Крушельницької і Миколи Леонтовича, Ярослава Івашкевича і Василя Стуса. Тут любили й страждали, ходили за плугом і боронили рідний край наші прадіди. Це – земля наших батьків. Дорожимо нею!
Письменник ХVІ ст.

Про природу Поділля
В опису України, зробленому на початку ХVІ ст. польським письменником Матвієм із Мехова, Поділля називається «родючою країною, досить багатою хлібом і медом». Її грунти відзначалися надзвичайною щедрістю. «Хоча там лише грубо обробляють землю, орють мало й неглибоко, а сіють зверху, пшениця сама росте там три роки підряд тільки тому, що при збиранні хліба під час жнив певну кількість зерен залишають розсипаними по землі, щоб вони зійшли наступного року без оранки й обробітку поля. Трава на пасовищах швидко обплутує і ховає плуг, забутий у трав’янистих місцях. Бджолині рої там кладуть мед не лише в довбанках і дуплах дерев, але й на берегах річок та на землі.

 

 

 

Зроблено у QWERT-media © 2008-2010