(044) 593-24-38

















Хмельницький: хліб подорожчав - що наступне?...

06.02.2017

У середньому на десять відсотків подорожчала продукція Хмельницького хлібокомбінату, підприємства, що є одним із найбільших виробників у краї. У роздрібній торгівлі буханка тепер замість коштуватиме дев'ять гривень.

Як повідомив комерційний директор комбінату Сергій Білик, хлібопекарі вже зіткнулися із зменшенням попиту на їхню продукцію: якщо раніше родина купувала в середньому буханець на день, то тепер обмежується половиною, а то й четвертиною. Через зниження купівельної спроможності населення добова норма виробництва хлібобулочних виробів на цьому підприємстві впала на тонну-півтори. Для виробництва це серйозні втрати. Тож для того, щоб втримати хоча б невеликий відсоток рентабельності, змушені були піти на підвищення вартості хліба та іншої продукції.   Зі схожими проблемами стикаються і на інших виробництвах переробної галузі. Тож не виключено, що хліб лише розпочав ланцюг нового цінового підвищення на продукти.


golos.com.ua




Президент громадської організації "Поділля"
Артемчук Анатолій Володимирович

ГО “Українська ініціатива„


Поділля – це край, що охоплює частину Центральної та Західної України. Він розташований між річками Дністром, Золотою Липою, верхів’ями Горині, Случі й Росі та Кодимою. Більшість його території займають Волино-Подільська та Придніпровська височини. Тут живе близько десятої частини мешканців нашої держави.

Україна – велика держава, частиною якої є і наш край – Поділля. Це край хліборобів і ремісників, козаків і завзятих воїнів, художників і поетів, кобзарів і вчених. Він був відомий світові з сивої давнини. У часи могутнього Галицько-Волинського князівства його знали під назвою Пониззя, а згодом, з ХІV століття, край набув назви Поділля. Тут народилися Мелетій Смотрицький та Іван Пулюй, звідси пролягли у світ шляхи Соломії Крушельницької і Миколи Леонтовича, Ярослава Івашкевича і Василя Стуса. Тут любили й страждали, ходили за плугом і боронили рідний край наші прадіди. Це – земля наших батьків. Дорожимо нею!
Письменник ХVІ ст.

Про природу Поділля
В опису України, зробленому на початку ХVІ ст. польським письменником Матвієм із Мехова, Поділля називається «родючою країною, досить багатою хлібом і медом». Її грунти відзначалися надзвичайною щедрістю. «Хоча там лише грубо обробляють землю, орють мало й неглибоко, а сіють зверху, пшениця сама росте там три роки підряд тільки тому, що при збиранні хліба під час жнив певну кількість зерен залишають розсипаними по землі, щоб вони зійшли наступного року без оранки й обробітку поля. Трава на пасовищах швидко обплутує і ховає плуг, забутий у трав’янистих місцях. Бджолині рої там кладуть мед не лише в довбанках і дуплах дерев, але й на берегах річок та на землі.

 

 

 

Зроблено у QWERT-media © 2008-2010